Controllers

Ben jij op zoek naar de beste controller deal voor de scherpste prijs? Vergelijk hier gemakkelijk de verschillende aanbieders met elkaar, alvorens over te gaan op de aankoop. De meest populaire van het moment zijn die van de Wii, Xbox One en Playstation 4 controller. Respectievelijk de GamePad, de Xbox One controller en de DualShock 4 zijn pareltjes op hun eigen manier.

De Wii U controller

De GamePad of Wii U controller overstijgt het begrip controller. Met zijn 6.2 inch touchscreen en multifunctionaliteit is het een mini console op zich. Combineer de GamePad met een extra Wii controller, de Wii-mote of een andere accessoire voor het optimale game plezier. Je huisgenoot wilt tv kijken? Schakel tijdens het gamen van tv naar het scherm op je GamePad. Of zet deze multifunctionele GamePad met hetzelfde gemak in als afstandsbediening.

De Wii controller

De Wii controller ziet er qua uiterlijk hetzelfde uit als een afstandsbediening. Deze afstandsbediening heeft aan de voorzijde een infraroodontvanger waardoor bewegingen worden geregistreerd. Verder zitten er enkele knoppen op. De afstandsbediening bezit zelf nog een klein boxje waardoor een game extra beleving kan genereren. De Wii controller haalt zijn energie uit 2 AA batterijen. Er is geen accu voor de controller.

De Xbox One controller

Niet alleen zien doe je in High Definition, dit draadloze device zorg ervoor dat je zo ook vóelt dankzij de zogeheten trillingsfeedback die je tot in de toppen van je vingers voelt. Deze ‘Impulse Triggers’ laten explosies, schokken en crashes tot zelfs het laden van jouw virtuele wapen levensecht lijken. Bovendien sluit je met alle gemak je headphones direct op de Xbox One Controller aan, wel zo handig.

De Xbox 360 controller

De Xbox 360 controller wordt geleverd met en zonder bedrading. De draadloze Xbox 360 controller kun je voorzien van energie met een accu of batterijen. Verder ligt de controller zeer goed in de hand en zijn er verschillende accessoires op aan te sluiten zoals een headset of toetsenbord. In totaal kun je 4 controllers connecten met je Xbox 360.

De PS4 controller

De DualShock 4 ziet er bijna net zo uit als zijn voorganger, maar schijn bedriegt. Al is de basisbediening hetzelfde, deze PS4 controller 4 is uitgerust met een ingebouwde speaker én een touchpad. De kleur van de ledstrip verraadt welk speel je spelt en zorg er bovendien voor dat de PS4 camera jou detecteert. Kies jouw favoriet uit een aantal verschillende kleuren, zodat jij na een gamesessie met vrienden weet welke DualShock de jouwe is.

De PS3 Controller

De dualshock 3 controller is de controller van de PS3. Dit is een controller waarbij de trilfunctie geïntegreerd  is. Hierdoor voegt Sony een extra beleving aan games toe en wordt alles een stuk realistischer. Naast trillen is er ook bewegingstechnologie toegevoegd waardoor je bepaalde objecten kunt sturen door de ps3 controller te kantelen.