PS4 Controller

Ben jij op zoek naar een nieuwe Playstation 4 controller? Of wil je een totale bundel en console plus minimaal één PS4 controller kopen? We introduceren de Dualshock 4: de officiële controller voor de Playstation 4. Alles wat je moet weten over de PS4 controller vind je op deze pagina. Maak vervolgens een gedegen besluit wanneer je tot een PS4 controller kopen overgaat. De beste aanbieders vind je terug op onze website.

De Dualshock 4 controller

Deze nieuwe generatie controller lijkt op het eerste oog niet eens zoveel te verschillen van zijn voorganger. Waarom zou je immers iets veranderen als het goed is? Een playstation 4 controller kopen? De vormgeving zal dus oud en vertrouwd aandoen. De controller ligt goed in de hand en is lichtgewicht. Bovendien zijn daar nog steeds de twee joysticks, links het d-pad en rechts de vier kenmerkende knopjes: het driehoekje, rondje, kruisje, vierkantje. Zelfs de vier extra knoppen aan de achterkant vind je weer terug.

Nieuwe features controller PS4

So far so good, maar wat is er dan precies anders? Er zijn vooral features toegevoegd aan de dualshock 4 controller. Een korte opsomming van deze nieuwe toevoegingen vind je hier:

  • Ingebouwde speakers. Elke geluidsnuance komt bij je binnen.
  • Touchpad. Deze aanwinst herbergt vier verschillende knoppen en verzet tegelijkertijd bergen tijdens spannende games.
  • Knop ‘options’ voor een snelle schakeling tussen menu’s.
  • Knop ‘share’ voor optimale interactie met online medespelers.
  • Verbeterde ingebouwde bewegingscensoren. Onder anderen een ingebouwde acceleratiemeter en een gyroscoop maken dat je je middels je bewegingen nog beter kan invoelen tijdens het gamen.
  • Inplug-mogelijkheid voor je headphones. Een optimale geluidsbelevenis zonder dat iemand zich aan je kan storen.

Wil je alles nog eens bekijken op video? In onderstaand filmpje wordt precies uitgelegd wat je allemaal kunt met de nieuwe controller:

Haal het spel naar je toe

Met de bovengenoemde verbeteringen kun je stellen dat je met de DualShock 4 de spelervaring letterlijk dichterbij brengt. De ingebouwde speakers, tussen de joysticks in, lijken in eerste instantie wat overbodig. Het geluid uit de tv overstemt toch immers? Ervaring leert dat juist de geluiden dichtbij die extra dimensie aan je spelerservaring geven. Mis je de start en select knoppen? Niet als je er een touchpad voor in de plaats krijgt! Deze nieuwe feature zit boven de joysticks en zet je bij bepaalde games ook in om bepaalde bewegingen te kunnen maken. Met de nieuwe ‘share’ knop deel je vervolgens vliegensvlug livebeelden van je spel.

Verbeterde vormgeving

Toegegeven, bij een eerste aanblik is er aan de vormgeving zelf niet veel veranderd. Maar schijn bedriegt. Naast een aantal innovatieve features, zoals het eerder genoemde touchscreen, is deze next-gen Playstation 4 controller ook een beetje mooier geworden. Het geïntegreerde LED-licht aan de voorkant is wel het meest opvallende aspect. Het is niet alleen mooi, maar ook nog eens essentieel, want de optionele camera bij de console pikt het signaal van de controller op via dit licht. De kleur van de lichtbalk zegt verder iets over de game die je speelt. Graag een persoonlijk tintje aan jouw PS4 controller? Een playstation 4 controller kopen kan in een zevental kleuren, van goud tot camouflage.

Uitbreiding op je controller

Hij passeerde net al even de revue: de Playstation camera. Het is een knap staaltje techniek. De dubbel groothoeklenzen maken niet alleen kristalheldere opnames, ze bevatten ook gezichtsherkenningscensoren. Ook zijn ze in staat tot nauwkeurige bewegingsregistratie aan de hand van de ledverlichting van de controllers. Dit biedt oneindig veel toepassingsmogelijkheden, bij zowel verschillende spellen als andere, communicatieve en interactieve toepassingen.