Wii Controller

Op deze pagina kun je een overzicht vinden van de aanbieders van de Wii controller. Zie in één overzicht waar je de Wii controller het goedkoopst kunt bestellen of waar je je juist zo snel mogelijk je wii controller in huis hebt.

Wii u controller

Tot voor kort stond Wii erom bekend dat ze veel verschillende controllers op de markt hadden. Met de nieuwe Wii u controller heeft Wii getracht om een alles-in-1 controller voor de Wii op de markt te brengen met veel nieuwe en inventieve toepassingen. Lees hier meer over deze Wii u controller.

Overige Wii controllers

De meest bekende Wii controller is de Wii afstandsbediening, ook wel Wii mote of Wii remote genoemd. Dit was de eerste controller van de Wii en was vernieuwend, omdat hij in niets leek op de controllers van de andere gameconsoles. Deze eerste Wii controller lag lekker in de hand en had een touw waarmee je hem voor de veiligheid om je je pols kon hangen.

Door de vele verschillende games van de Wii zijn er in de loop van de tijd ook veel accessoires voor de wii-mote toegevoegd. Deze accessoires kunnenvia een poort worden aangesloten op de Wii controller. Hieronder een overzicht van deze accessoires:

Nunchuck: De nuncuck is een kleine afstandbediening met een analoge stick die je aan de Wii controller kunt aansluiten. Deze analoge stick is handig voor acties als lopen en rijden.

Classic Controller: De naam van deze accessoire zegt het al. Deze controller lijkt op de eerdere controllers van Nintendo, waardoor gebruikers het oude gevoel van Nintendo kunnen ervaren.

Light Gun: De Light Gun is de laatste uitbreiding van de Wii mote. Dit luchtpistool kun je gebruiken tijdens schietspellen en is vergelijkbaar met het pistool dat met Duck Hunt gebruikt kon worden bij de eerste Nintendo.

Wii Wheel: De Wii Wheel kun je gebruiken als stuur tijdens racespellen. Dit is een welkome toevoeging, omdat het het met de normale Wii controller moeilijker is om een racespel te bedienen.

Wii Motion Plus: Met het opzetstuk Wii Motion Plus worden de bewegingen van de speler een stuk nauwkeuriger geregistreerd, waardoor de spelervaring beter wordt. Er zijn ook Wii motes te koop waarbij Wii Motion Plus al automatisch is ingebouwd.

Vragen?

Vind je het toch nog lastig om te bepalen welke Wii controller je nodig hebt en wil je hulp bij het Wii Controller kopen? Stel ons dan gewoon een vraag via de mail of het contactformulier!