Wii U Controller

Wii stond tot voor kort bekend om de verschillende controllers, met als standaard controller de Wii-mote. Deze op een afstandsbediening lijkende controller was al de enige in zijn soort, maar inmiddels is er een nieuwe generatie Wii U controller opgestaan met de gamepad. Deze nieuwste controller, onderdeel van de nieuwste Wii U console, opent een geheel nieuwe wereld aan home gaming op je televisie. Er wordt standaard één GamePad geleverd bij de Wii U console.

Vormgeving van de Wii U Controller

Door zijn unieke vormgeving haal je meer uit deze GamePad dan uit elke andere Wii controller. De analoge stick en de verschillende knopjes van de Wii U controller zorgen dat je met een haarfijne precisie de controle hebt over het spel. De intuïtieve bewegingscensor die ook in de controller verborgen zit, geeft een tweede dimensie aan het spel. Het maakt de speler letterlijk pro-actiever. Maar het echte paradepaardje is het 6,2 inch grote touchscreen.

Een aantal gebruikerstoepassingen van de Wii U controller op een rij:

  • Gebruik dit scherm als tweede scherm naast de televisie.
  • Speel, in combinatie met 4 Wii-motes, met maar liefst 5 spelers tegelijk.
  • Bestuur ook met de stylus (pen voor touchscreen).
  • Kantel de GamePad voor verticaal gebruik.
  • Ook zónder televisie speel je op de GamePad gewoon door.

Meer dan gamen

De GamePad is niet alleen baanbrekend voor jouw gamesessies, het dient als je dat wilt voor nog meer dan dat. De bedoeling is om de grenzen tussen gamen en televisie te vervagen en het gemak van het switchen tussen beide te verhogen. Met een druk op de speciale TV-knop realiseer je, zelfs wanneer de Wii console uit staat, een comfortabele optie voor het bedienen van je televisie. Andersom game jij rustig door op het scherm van de GamePad, wanneer de televisie voor andere doeleinden wordt gebruikt.

Extra Wii u accessoires

Naast de uitgebreide GamePad kun je uitbreiden met een aantal accessoires. Als extra controller, voor multiplayer sessies en bepaalde games, is er de Wii U Pro Controller. De nieuwe generatie Wii-motes (afstandsbedieningen) zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Breid verder uit met de Wii U microfoon (voor Wii Karaoke U) en de Nintendo GameCube Controller (voor het Super Smash Bros. spel).

Oplaadmogelijkheden

De batterijduur van de Wii U controller hangt af van de gekozen batterij. De standaard batterij heeft een speelduur van 3 tot 4 uur. Deze kan vervangen worden door een batterij met een maximale speeltijd van 8 uur. Met het speciale GamePad-oplaadstation laadt je de controller in ieder geval veilig op. Let er bij het kopen van de bundel of aanbieding op of extra oplaadaccessoires al dan niet inclusief zijn.

Wil je ondanks bovenstaande informatie nog meer weten over alle functionaliteiten van deze controller. In dit filmpje wordt alles nog eens extra duidelijk uitgelegd: