Xbox One Controller

De Xbox One controller lijkt op het eerste gezicht precies op die van zijn voorganger (Xbox 360). Uiterlijke schijn, want er zijn wel degelijk verbeterpunten aangebracht, waarover we hier graag wat dieper op ingaan. We leggen je hieronder graag wat meer uit over dit onmisbare onderdeel van jouw Xbox One.

Wil je overigens een gedetailleerde uitleg van de controller? Bekijk dan ook dit handige filmpje.

De vormgeving

Alhoewel zoals eerder gezegd de vormgeving niet drastisch lijkt te zijn veranderd, zijn er des te meer verbeteringen aangebracht die bij een eerst aanblik niet meteen zichtbaar zijn. Dit verandert wanneer je begint te spelen. De Trigger en bumpers zijn door een wijziging in het ontwerp beter bereikbaar dan ooit. Ook de duimstick en het navigatiepad hebben een zodanige upgrade gehad dat met veel meer precisie kan worden gespeeld.

Overige specificaties

Dé paradepaardjes van de Xbox One Controller zijn de ingebouwde Impulse Triggers. Deze unieke trillingsfeedback sleurt je de game in voor een ware high definition beleving. Of het nu een schok, ontploffing, crash of het laden van je wapen is: de Impulse Triggers geven je een ultiem waarheidsgetrouw gevoel. overige specificaties zijn:

  • Met de twee daarvoor bestemde knoppen navigeer je gemakkelijk door de menu’s.
  • De controller heeft een draadloos bereik van maximaal 9 meter.
  • Uitbreidingsmogelijkheden met de Play & Charge Kit, chatheadset en stereoheadset.

Opladen terwijl je gamet

Wegwerpbatterijen zijn helemaal niet meer aan de orde met de oplaadbare batterij van je Xbox One controller. De draadloze Xbox One controller heeft een oplaadbare batterij met een zeer lange levensduur. Mocht de batterij na enige tijd toch leeg raken, dan biedt de Play & Charge Kit de oplossing. Binnen een tijdsbestek van 4 uur is je controller weer volledig opgeladen. Het opladen kan overigens gewoon tijdens het gamen, wel zo gemakkelijk. Het indicatielampje aan het 2,8 meter lange oplaadkabeltje laat je weten wanneer je er weer geheel draadloos tegenaan kan.

Speciale uitvoeringen

Voor wie zijn controller een persoonlijk tintje wilt geven, verschijnen er zo af en toe een aantal special editions op de markt. De Special edition Lunar White bijvoorbeeld heeft een satijngouden triggers en een rubberen grip met diamantpatroon. De Special Edition Forza Motorsport 6 is een koop je natuurlijk in een bundel met de gelijknamige game.

Xbox controller kopen

Een tweede Xbox One controller kopen kan altijd, want met de Xbox One console kan je verschillende games met meerdere spelers tegelijk spelen. Let wel op, koop de Xbox in een bundel met de Play & Charge Kit. Dit kan je een voordeel geven ten opzichte van een losse aanschaf.