Xbox One Kopen

Een Xbox One kopen doe je niet zomaar. Je vergelijkt je eigen ervaringen vast met die van vrienden en kennissen om vervolgens te bepalen of de Xbox One iets voor jou is. Ben je er inmiddels wel van overtuigd dat de Xbox One dé gameconsole is die aansluit bij jouw verwachtingen? Stap dan niet lukraak de eerste winkel de beste winkel binnen, maar vergelijk liever eerst een aantal verschillende aanbieders. Prijzen en aanbiedingen kunnen, afhankelijk van de aangeboden bundel, flink van elkaar verschillen. We helpen je graag een goed afgewogen beslissing te maken. Onderstaande review van de Consumentenbond zal je hierbij ook een stukje helpen.

Uniek Microsoft besturingssysteem

Fabrikant Microsoft heeft natuurlijk een schat aan kennis in huis en dat merk je aan het besturingssysteem. Sinds november 2015 bevat het systeem middels een update zelfs een aangepaste versie van Windows 10. Dit maakt het apparaat compatibel met je nieuwste Windows 10 pc of tablet. De Xbox One console is daarmee de enige in zijn soort die direct live kan streamen met elke willekeurige Windows 10 pc of tablet.

Xbox als multimedia apparaat

De hardware van de Xbox One mag er zijn. Mooie graphics en een soepel verloop zijn te danken aan de snelle processor en het grote werkgeheugen. De interne harde schijf van 500 GB is uit te breiden met een externe harde schijf via de 3.0 USB uitgang. Dit is wel nodig wanneer je van plan bent om de console voor meerdere doeleinden gebruiken, zoals het opslaan van foto’s en gedownloade games.

Spel aanbod waar je u tegen zegt

Een Xbox One kopen betekent in ieder geval gebruik maken van een breed spelaanbod. De Xbox 360 games waren lange tijd niet meer afspeelbaar op dit nieuwe device. Maar goed nieuws, want sinds kort is de One toch achterwaarts compatibel gemaakt. Klassieke namen als Assassin’s Creed, Grand Theft Auto, Call Of Duty en FIFA worden op zowel de Xbox als de Playstation aangeboden. Het exclusieve Xbox gameaanbod is echter stijgende. Een aantal populaire nieuwe Xbox One games zijn:

  • Rise of the Tomb Raider
  • Halo 5: Guardians
  • Forza Motorsport 6
  • Gears of War: ultimate Edition

Online platform voor multiplayers

Tegenwoordig kom je als fanatieke gamer niet meer onder een abonnement uit. Een Lidmaatschap op Xbox Live Gold is eigenlijk een must. Je hebt dan toegang tot het geavanceerde multiplayer netwerk Xbox Live. Dit betekent samen spelen met oude en nieuwe vrienden waar dan ook ter wereld. Wil je je collectie spellen snel uitbreiden? Met een abonnement op EA Access heb je tegen een scherpe prijs toegang tot een database van EA spellen. Bovendien profiteer je van speciale early releases en extra kortingen.

Vormgeving

Alhoewel natuurlijk niet het allerbelangrijkste, is het wel van belang om even stil te staan bij het uiterlijk van de Xbox One console. De Xbox is vergeleken met zijn concurrenten namelijk behoorlijk groot. Daarbij wordt de console geleverd met een groot uitgevallen powerbank. Dit is wel iets om rekening mee te houden, vooral wanneer je woonkamer niet al te groot is. De apparaten behoren namelijk ruim opgesteld te kunnen worden, zodat de vrijgekomen warmte kan wegstromen. Een eventuele extra Kinect bar komt daar vervolgens nog bij.